Rózsaszín torta Beltane-ra
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiye41mDF4KqzLJS1JavhiY-uqe5A8LK427mZcP6UJw1JIEZFxPwUCvHfqkP6t0oDoBtL5fY8inhTZKF_apG9sXGFdGR4lecGf0fLNsapXs3ufTdk85VineesbaToSjbH2SAJJehZYPbihD/s320/img_5406.jpg)
Május elseje nem csak a munka, hanem Beltane ünnepe is. Ezen a napon bogyós gyümölcsöket szokás enni. Mivel a kertben még csak zöldek az eprek, eperjoghurtot használtam az elkészítéséhez.
Hozzávalók:
Először elkészítjük a piskóta alapot: 6 szép tanyasi tojást szétválasztunk, a fehérjét egy csipet sóval felverjük. A tojássárgáját kikeverjük 6 dkg cukorral, majd óvatosan összeforgatjuk a fehérjével és kanalanként belekeverjük a lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük, majd félretesszük, hogy kihűljön.
A habtejszínt felverjük. A mascarpone-t elkeverjük egy kanál cukorral, a bodzaszörppel és az eperjoghurttal, majd óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal.
A 3 kanál cukorhoz annyi vizet adunk, hogy átnedvesedjen, általában fél decinél nem kell több. Alacsony lángon felmelegítjük a cukrot. Amikor felolvadt, hozzákeverjük a narancshéjat és karamellizáljuk. Hideg felületre öntjük és hagyjuk kihűlni. Én csepegtettem is, a szebb cseppeket félre tettem. A nagyobb darabokat kávédarálóban összetöröm.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg55zOFoOwcBW9Rd14oQzix_jYJ3sT0pFZyIobqnJBAUGDds03jKtAhBt3unnX42QYnP4WpBWHXAmOTl3mFoQCJSh_D3JaL2rCiwgMapa623v-Vtmb3vzvTmYTGN6jsYoOzEgfB9OzEyxFw/s320/img_5403.jpg)
A piskótát ketté vágom, megkenem a krémmel, majd visszateszem a tetejét, azt is megkenem a krémmel, és szórok a tetejére a narancsos karamellamorzsából.
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- só
- 25 dkg mascarpone
- 2,5 dl habtejszín
- 1 evőkanál cukor
- 1 dl bozdaszörp
- 3 evőkanál eperjoghurt
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál reszelt narancshéj
Először elkészítjük a piskóta alapot: 6 szép tanyasi tojást szétválasztunk, a fehérjét egy csipet sóval felverjük. A tojássárgáját kikeverjük 6 dkg cukorral, majd óvatosan összeforgatjuk a fehérjével és kanalanként belekeverjük a lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük, majd félretesszük, hogy kihűljön.
A habtejszínt felverjük. A mascarpone-t elkeverjük egy kanál cukorral, a bodzaszörppel és az eperjoghurttal, majd óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal.
A 3 kanál cukorhoz annyi vizet adunk, hogy átnedvesedjen, általában fél decinél nem kell több. Alacsony lángon felmelegítjük a cukrot. Amikor felolvadt, hozzákeverjük a narancshéjat és karamellizáljuk. Hideg felületre öntjük és hagyjuk kihűlni. Én csepegtettem is, a szebb cseppeket félre tettem. A nagyobb darabokat kávédarálóban összetöröm.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg55zOFoOwcBW9Rd14oQzix_jYJ3sT0pFZyIobqnJBAUGDds03jKtAhBt3unnX42QYnP4WpBWHXAmOTl3mFoQCJSh_D3JaL2rCiwgMapa623v-Vtmb3vzvTmYTGN6jsYoOzEgfB9OzEyxFw/s320/img_5403.jpg)
A piskótát ketté vágom, megkenem a krémmel, majd visszateszem a tetejét, azt is megkenem a krémmel, és szórok a tetejére a narancsos karamellamorzsából.
Megjegyzések