Epres-bodzás születésnapi torta
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvAlLGCCp29l3h21U8XQlwHsQILnUQqQmKwmJ95QClvYX-a98m2N1DJDVTDqCClKyVAlusJ64xIvPJSm5LjkWthW91w7RuQxrN2TnV4453bYDfAMd7I9IoaZAIhyphenhyphens4287oeg7ruqypH1kB/s320/img_6201.jpg)
A 30. születésnapra valami különleges torta dukál. Valami világos színűt és egyszerűt szerettem volna alkotni, ami mégis különleges. Ehhez a süteményhez Hugh Fearnley-Whittingstall (szép név, ugye? :) Ef-i-ej-ar-en-el-i-vaj dobleju-ecs-aj-doubleti-aj-en-gi-esz-ti-ej-doubleel ) adta az ihletet. Ő a River Cottage HQ első esküvőjén tett az asztalra egy bodzavirágos-epres finomságot.
Kezdetnek ugye az alap: egy nagyon egyszerű, könnyű piskóta.
Amikor ez megsült, akkor szépen felvágjuk 2 részre.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwHbZWrIKJ9wRRBp5DfSAF2NwXRXvsV0R8HI0cDvIgZ5-vB_zrR1Q0U7EJz6qyBHzec3e4S_FODMqMYs3s6Ya3oAY8nw1UkBgGv8mH5rcSqhH7EtFLwTWScejPLZ8T5YsV7H4D1tlu4-9M/s320/img_6059.jpg)
A piskótát megtöltjük a bodzás krémmel. Ebbe kerül mascarpone, tejszín, bodzaszörp (ez az édesítés), és néhány szem nagyobbra vágott eper. Amikor kész vagyunk, akkor a maradék krém egy részét félretesszük, díszítésnek, a többivel pedig bevonjuk a tortát. A tetejére került még eper és gyertya :)
Amikor ez megsült, akkor szépen felvágjuk 2 részre.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwHbZWrIKJ9wRRBp5DfSAF2NwXRXvsV0R8HI0cDvIgZ5-vB_zrR1Q0U7EJz6qyBHzec3e4S_FODMqMYs3s6Ya3oAY8nw1UkBgGv8mH5rcSqhH7EtFLwTWScejPLZ8T5YsV7H4D1tlu4-9M/s320/img_6059.jpg)
A piskótát megtöltjük a bodzás krémmel. Ebbe kerül mascarpone, tejszín, bodzaszörp (ez az édesítés), és néhány szem nagyobbra vágott eper. Amikor kész vagyunk, akkor a maradék krém egy részét félretesszük, díszítésnek, a többivel pedig bevonjuk a tortát. A tetejére került még eper és gyertya :)
Hozzávalók:
- 6 egész tojás
- 6 kanál cukor
- 12 kanál liszt
- 1 doboz mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 dl bodzaszörp
- 25 dkg eper
Megjegyzések