2009. május 1., péntek

Brownie


A brownie tipikus amerikai sütemény: fogod az alapanyagokat, összekevered, kicsit megsütöd, és kész. Tömény, nagyon tömény. Nőcis társalgáshoz, szerelmi bánatra, vagy hirtelen vércukorszintesés esetén életmentő :)
Arra figyelj, hogy a tészta kicsit lágy maradjon középen, akkor lesz igazán finom. A receptet az Örömteli sütésből vettem, ott a cukor fele barnacukor, de nekem az nem volt itthon.

Hozzávalók, 1 kis tepsihez:
  • 10 dkg étcsokoládé, minél magasabb kakaótartalommal
  • 11 dkg vaj
  • 22 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 kiskanál vanília
  • 2 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 12 dkg liszt
  • 3 evőkanál sötét kakaópor

A csokit feltördeljük, a vajat kockára vágjuk, vízfürdő felett felolvasztjuk. Ha kicsit kihűlt, akkor összekeverjük az összes többi dologgal :) és kivajazott-kilisztezett tepsibe tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A brownie akkor a legfinomabb, ha kihülés után felszeleteljük és fóliával lefedve pihentetjük egy napig.

2 megjegyzés:

csongi írta...

Ezt ma elkészítem csokiimádó Fiacskáimnak :) Köszi a receptet.

mandy tarragon írta...

Írd meg, hogy hogy fogadták, kíváncsi vagyok rá. Nálunk (koleszba járok be sokat) elég vegyes volt a fogadtatás a "hmmm"-től a "na, ez még nekem is sok"-ig. Mondjuk a "hmmm"-ből volt a több, szerencsére :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin