2009. május 27., szerda

Bodzaszörp


Volt már rapid bodzaital, legyen most egy lassú, de tartós változat: a bodzaszörp. Ez a recept tavalyi, akkor bevált, idén is ezt fogom használni. Elég aromás, kicsit "töményebb", mint a bolti, viszont nem annyira édes.

Hozzávalók:
  • 20 nagy bodzavirágernyő
  • 6 liter forró víz
  • 4 kg cukor
  • 3 nagy felkarikázott citrommal
  • 2 zacskó (20 dkg) citromsav
  • 1 kávéskanál nátrium-benzoát

A virágokat betettem egy nagy edénybe. Ráöntöttem 6 liter forró vizet, hozzáöntöttem a 4 kg cukrot, kinyomkodtam bele a citromokat, majd azokat is hozzáadtam a keverékhez és feloldottam benne 20 dkg citromsavat. Ez a szirup állt 2,5 napot, ekkor átszűrtem, felforraltam, és amikor kihűlt, akkor belekevertem a nátrium-benzoátot, majd üvegekbe töltöttem.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin