2009. május 18., hétfő

Spárgás spagetti


Újabb gyors recept, amíg fő a tészta, össze lehet dobni a ragut. Én nagyon szeretem a spárgát, nyersen is, de így, tésztával is nagyon finom. A spárgát úgy kell megtisztítani, hogy megfogod a két végén és egyszerűen eltöröd a fás résznél. Ha nem zsenge a spárga, akkor érdemes meghámozni is.

Hozzávalók, 4 személyre:

  • 25 dkg spagetti
  • 5 szelet bacon
  • 50 dkg zöldspárga
  • 5 dkg zöldborsó (vagy több, nekem épp ennyi maradt a mélyhűtőben)
  • oreganó
  • fokhagyma
  • 1 kis pohár tejföl
A spagettit forrásban lévő sós vízben tedd fel főni. A spárgát vágd fel 3-4 részre. A bacont szeleteld fel, kis lángon, meleg serpenyőben kezd el pirítani. Ha megpirult, dobd rá a spárgát.
Amikor a spárga átpirult, dobd mellé a borsót, nyomd rá a fokhagymát, szórd meg oreganóval, és önts rá a spagetti főzővizéből 1-2 merőkanálnyit.
A megfőtt spagettit szűrd le, tedd félre a főzővizet! Keverd össze a spagettit és a ragut, majd habard be az egészet a tejföllel. Ha nem elég lédús, önts hozzá a főzővízből.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin