2009. május 3., vasárnap

Gyümölcsös piskóta


Ez a süti érdekes úton került az asztalra. Történt ugyanis, hogy kicsit felülbecsültem a brownie-t, így maradt egy nagy, kivajazott-kilisztezett tepsim. Én nem szeretem így eltenni, úgyhogy csináltam bele "valamit". Piskóta alap, vanília puding, a tetején szeletelt barackkonzerv. Egyszerű, finom, gyorsan elfogy :)

Hozzávalók, egy nagy tepsihez:
  • 6 tojás
  • 12 kanál cukor
  • 12 kanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 0,5 liter tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 1 konzerv őszibarack
A tojás szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval keményre verjük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, aztán fellazítjuk a fehérjével, óvatosan, hogy össze ne törtjük. A masszát a már említett kivajazott-kilisztezett formába tesszük, 180 fokon tűpróbáig sütjük. Süteményes rácson kihűtjük.
A pudingport elkészítjük és kihűlés után a piskótára kenjük. Az őszibarackot felszeleteljük és a puding tetejére tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin