2012. december 16., vasárnap

(Pekán)Diós rágcsa


Ez a keksz is a dobozba került, szokjatok hozzá, hogy Karácsonyig már csak ilyen posztok lesznek :) Nekem ez is ízlik, kicsit ragacsos, vigyázzatok, hogy ne szárítsátok ki, mert akkor nagyon kemény lesz. Az eredeti receptben, az Egzotikus csók és gyilkosságban, pekándió szerepel, de mivel az nem volt itthon, dióval készítettem, nekem így is ízlik.

Hozzávalók, 16 kekszhez:
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg barna cukor
  • 1 tojás
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • egy csipet só
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 5 dkg finomra vágott dió
  • 15 dkg liszt
A vajat megolvasztottam, összekevertem a cukorral és hagytam szobahőmérsékletre hűlni. A robotgéppel elkezdtem keverni a vajas-cukros keveréket, majd hozzáadtam a tojást, vaníliakivonatot és a sütőporral és sóval elkevert lisztet, végül pedig a diót. 
A tésztát egy éjszakára a hűtőbe tettem.
Másnap 190 fokra melegítettem a sütőt, a tésztából diónyi gombócokat csíptem, és kicsit ellapítottam a sütőpapírral bélelt tepsiben. Ezek is megnőnek, szóval hagyj köztük helyet!

A meleg sütőben 10-12 perc alatt sül készre, akkor jó, amikor a teteje már nem fényes, az alja pedig elkezd barnulni. Rácson hagyd hűlni.

6 megjegyzés:

Vonnegut írta...

Ez nagyon fincsi!

mandy tarragon írta...

:) Ebből bánom, hogy nem dupla adagot csináltam...

Vonnegut írta...

Én is! ;)

Vonnegut írta...

Szia Mandy! Hogy jobb kekszet sütni? Lègkeveréssel vagy alul-felül sütéssel? Köszi

mandy tarragon írta...

Én alul felül sütéssel szoktam mindent.

mandy tarragon írta...

Én alul felül sütéssel szoktam mindent.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin