2012. december 17., hétfő

Fekete-fehér sütemény


Volt már egyszer egy hasonló süti a blogon, de ez sokkal jobban sikerült, szerintem finomabb is, bár a cukorba forgatást még gyakorolnom kell :) A recept továbbra is az Egzotikus csók és gyilkosságból, a mennyiség felezve, bár az eredeti mennyiség is simán elfogyott volna, azt hiszem.

Egyébként, ha megfigyelitek, akkor igen, ezek a receptek - mivel amerikaiak - eléggé egy kaptafára készülnek, de meg kell mondjam, egészen különböző ízük van attól függetlenül, hogy ennyire hasonlítanak egymásra :)

Hozzávalók, kb. 30 darab kekszhez:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 7,5 dkg vaj
  • 15 dkg barna cukor
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 20 dkg liszt
  • külön tálban: 4 dkg porcukor a forgatáshoz

A vajat megolvasztottam, belekevertem az apróra vágott csokit, és a cukrot, vártam, hogy felolvadjon, majd kihűljön. Amikor kihűlt, robotgéppel belekevertem a tojást, a vaníliakivonatot, és a sóval és sütőporral elkevert lisztet. Az egészet hűtőbe tettem egy éjszakára.
Másnap a sütőt előmelegítettem 190 fokra, a tésztából diónyi gombócokat készítettem, amiket jól meghempergettem a porcukorban és jó szellősen - mert terülni fognak - elrendeztem őket a sütőpapírral kibélelt tepsin. Nem kell ellapítani őket!
A meleg sütőben 10-12 perc alatt készülnek el, pár percet hagyjuk a sütőlapon, majd tegyük őket rácsra hűlni!

2 megjegyzés:

Lilla írta...

2 tojás - elég villával felverni :-DDDD

mandy tarragon írta...

azaz :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin