2014. május 19., hétfő

Lazacderék mángold ágyon


Nos igen, ez most egy nagyon fancy ebéd/vacsora, de azért időnként belefér, főleg ha különleges az alkalom. A mángoldot épphogycsak fonnyasztani kell, akkor lesz igazán finom ;)

A recept eredetileg a Kifőztük magazin májusi számában jelent meg.


Hozzávalók, 4 személyre:
  • 4 szelet lazac
  • 1 narancs leve
  • bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 csokor mángold - összesen körülbelül 20 szál
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
A lazacot éjszakára egy jól záródó zacskóban pácba tesszük: a narancs levét, olajat, sót, borsot összekeverjük, majd alaposan bedörzsöljük vele a halat. Elég, ha pár órát áll, de ha éjszakára is hűtőbe tudjuk tenni, az még jobb. A lazacot 170 fokos sütőben 15 percig lefedve sütjük, majd további 10-15 percig még sütjük, amíg kap egy kis színt.
A körethez a mángoldot megmossuk, száráról lehúzzuk, nagyobb darabokra vágjuk. Az olajat felhevítjük, a fokhagymát apróra vágjuk, átpirítjuk az olajon, hozzáadjuk a mángoldot, majd addig keverjük, amíg kissé átmelegszik. Forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin