2014. május 22., csütörtök

Mángoldos pite


Újabb pite került fel nálunk a sós pite térképre. Piknikre, uzsonnára is ajánlani tudom, mert kihűlve jól szállítható, könnyen szeletelhető, nem esik szét. A tészta jól fagyasztható, úgyhogy ha kis pitéket készítünk, akkor is érdemes az egészet egyben elkészíteni.

A recept eredetileg a Kifőztük magazin májusi számában jelent meg.
Hozzávalók, 26 cm átmérőjű piteformához vagy 3 kis pitéhez:A tésztához:
  • 9 dkg vaj
  • 1 és 1/4 bögre liszt (1 bögre = 2,5 dl)
  • 2-3 evőkanál hideg víz
A töltelékhez:
  • 1 csokor mángold
  • 10 dkg bébispenót
  • 2 újhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál tejföl
  • 5 dkg fetasajt
  • 5 dkg parmezán
  • 3 tojás
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a vizet apránként hozzáadva kemény tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, kibéleljük vele a piteformát, majd kb. fél órára a hűtőbe tesszük, hogy a tészta visszadermedjen.
A hagymát apróra vágjuk, megpároljuk az olajon, majd megfonnyasztjuk rajta a megmosott, felcsíkozott mángoldot és spenótot. Hagyjuk hűlni, keverjük bele a tejfölt, a fetasajtot és a parmezánt. A tojásokat keverjük ki, kenjük be vele a tésztát, majd adjuk a tojást is a töltelékhez.
A tésztát 200 fokos sütőben kb. 10 percig elősütjük, majd a töltelék hozzáadása után kb. 40 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin