2014. május 23., péntek

Enchilada


Hajtós hetem van, de valamit mégiscsak enni KELL. Ilyenkor annyira jól jönnek Sarah napi receptjei az Everyday Foodon. Az enchilada mondhatni a hortobágyi húsos palacsinta mexikói testvérkéje, remekül lehet benne maradék sült csirkét felhasználni, és ha bontott csomag tortilla is akad otthon, meg egy maradék darabka sajt, esetleg a vasárnapi húslevesből valamennyi... nos, akkor nyerők vagyunk. A koriander nem kötelező rá, petrezselyemmel is helyettesíthető, de akár ki is maradhat teljesen. 

Cuccok előkészítve? Egy óra múlva már mosogatunk ;)
Hozzávalók, 3-4 személyre:
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál paprikakrém - ami tetszik, ha van benne só, akkor több só már nem kell
  • só - ha van a paprikakrémben, akkor kimarad
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál őrölt római kömény
  • 2 evőkanál liszt
  • kb. 5-6 dl leves - maradék húsleves, vagy bio leveskockából (ízfokozómentes!) vagy szárított zöldségkeveréket áztass be forró vízbe, majd szűrd le
  • 4 tortilla - 20 cm-es, ha kisebbek, akkor több kell
  • 3 egész sült csirkecombról lefejtett hús - lehet más maradék hús is
  • 5 dkg reszelt sajt
  • friss koriander
Először elkészítjük a szószt: a fokhagymát apróra vágjuk. Az olajat egy magas falú lábosban melegítjük, megpirítjuk benne a fokhagymát, hozzáadjuk a paprikakrémet és a köményt, majd a lisztet és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a levest. Forraljuk, amíg kicsit besűrűsödik. 
A tortillákat megmelegítjük a sütőben vagy a mikróban - olvasd el a csomagolást a pontos infókért, de általában kissé nedves konyharuhában kb. fél perc kell neki a mikróban.
A csirkét cincáljuk szét, keverjünk bele 2-3 evőkanálnyi szószt. A csirkét töltsük a tortillákba. A sütőtál aljába öntsünk egy kis szószt, rendezzük bele a tekercseket, öntsük rá a maradék szószt, szórjuk meg a sajttal, majd 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre. 

Melegen, korianderrel megszórva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin