2014. május 28., szerda

Dutch baby pancake


Jól látjátok, Sarah hetet tartunk :) Szóval ez egy olyan palacsintaszerűség, hogy a tésztát összeturmixoljuk, addig a vaj melegszik a cast iron skillet-ben (életem eddigi legjobb konyhai beruházása volt ezt megvenni...), a sütőt beröffentjük 250 fokra, aztán várunk egy kicsit, uáááá-zunk, amikor benézünk a sütőbe, végül pedig befaljuk. Eperrel is baromi jó lehet, Lilla így ette, mi citrom-cukor klasszikus változatban.

A fél perc alatt, ami a fotó és a sütőből kivétel közben eltelt, eléggé összeesett (mint egy szuflé), de Sarah videójában az Everyday Foodon meg is nézhetitek, hogy mekkorára tud nőni. Gondolom más sütőbe tehető serpenyőben is működik, érdemes megpróbálni.


Hozzávalók, 4 személyre:
  • 3 nagy tojás
  • 3/4 bögre tej
  • 1/2 bögre liszt
  • 1/4 bögre cukor
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 evőkanál vaj
A tetejére:
  • 1 evőkanál cukor
  • 1-2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál vaj
A sütőt előmelegítjük 250 fokra. Egy 25 cm átmérőjű serpenyőt megmelegítünk, felolvasztjuk benne a vajat. A tészta többi hozzávalóját simára turmixoljuk, beleöntjük a serpenyőbe, a sütőbe toljuk kb. 20 percre, akkor jó, ha a széle megbarnul, a közepe pedig nem folyik. Frissen rákenjük a vajat, meglocsoljuk a citrommal és megszórjuk a cukorral.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin