2014. május 16., péntek

Tavaszi saláta


A kert első kincsei a tányéron: bébispenót, borsóhajtás, retek, áttelelt mángold, újhagyma, megtámogatva egy kis tojással és napraforgóval. A borsóhajtásban nincs semmi úri huncutság, elég hozzá egy szélesebb cserép is: a borsót belenyomkodod 1-2 cm mélyre a földbe, locsolod, locsolod, és pár hét múlva már lehet is szüretelni. A nagyon meleg hónapokban sajnos a világ minden vize is kevés neki, de márciustól júniusig és augusztus végétől októberig nyugodtan vetheted, kisebb fagyokat is elvisel.

A recept eredetileg a Kifőztük magazin májusi számában jelent meg. Azóta lett egy epres különszám is, azt láttátok már? :)


Hozzávalók, 4 személyre:
  • 1 nagy csokor mángold - körülbelül 10-15 szál
  • 10 dkg bébispenót
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csomó retek
  • 1 bögre (2,5 dl) zsenge borsóhajtás
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál napraforgómag
A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A mángoldot, spenótot, borsóhajtás megmossuk, megszárítjuk. A mángoldot a száráról lehúzzuk, nagyobb darabokra tépjük. Az újhagymát és a retket felszeleteljük. A hozzávalókat összekeverjük, tálaláskor megszórjuk a napraforgómaggal.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin