2014. május 13., kedd

Sütőben sült babfasírt


Ez amolyan falafel magyarítási kísérlet, a csicseriborsó helyett fehér babbal, tortillába tekerve salátával, vagy főzelék mellé. 
A recept eredetileg a Kifőztük magazin áprilisi számában jelent meg.


Hozzávalók, 4 személyre:
  • 25 dkg főtt fehér bab ( 400g-os konzerv)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 újhagyma
  • 1 tojás
  • 1 citrom leve
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 kis csokor koriander
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
A hozzávalókat  dolgozzuk össze egy késes aprítóban darabos masszává. Egy sütőpapírral bélelt tepsire két kanál segítségével halmokat rakunk. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt sül készre.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin