Brownie

A brownie tipikus amerikai sütemény: fogod az alapanyagokat, összekevered, kicsit megsütöd, és kész. Tömény, nagyon tömény. Nőcis társalgáshoz, szerelmi bánatra, vagy hirtelen vércukorszintesés esetén életmentő :)
Arra figyelj, hogy a tészta kicsit lágy maradjon középen, akkor lesz igazán finom. A receptet az Örömteli sütésből vettem, ott a cukor fele barnacukor, de nekem az nem volt itthon.
Hozzávalók, 1 kis tepsihez:
A csokit feltördeljük, a vajat kockára vágjuk, vízfürdő felett felolvasztjuk. Ha kicsit kihűlt, akkor összekeverjük az összes többi dologgal :) és kivajazott-kilisztezett tepsibe tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A brownie akkor a legfinomabb, ha kihülés után felszeleteljük és fóliával lefedve pihentetjük egy napig.
Arra figyelj, hogy a tészta kicsit lágy maradjon középen, akkor lesz igazán finom. A receptet az Örömteli sütésből vettem, ott a cukor fele barnacukor, de nekem az nem volt itthon.
Hozzávalók, 1 kis tepsihez:
- 10 dkg étcsokoládé, minél magasabb kakaótartalommal
 - 11 dkg vaj
 - 22 dkg cukor
 - 1 csipet só
 - 1 kiskanál vanília
 - 2 tojás
 - 1 tojássárgája
 - 12 dkg liszt
 - 3 evőkanál sötét kakaópor
 
A csokit feltördeljük, a vajat kockára vágjuk, vízfürdő felett felolvasztjuk. Ha kicsit kihűlt, akkor összekeverjük az összes többi dologgal :) és kivajazott-kilisztezett tepsibe tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A brownie akkor a legfinomabb, ha kihülés után felszeleteljük és fóliával lefedve pihentetjük egy napig.
Megjegyzések