2009. augusztus 14., péntek

Kakaós gofri


Jó reggelt, jó reggelit! Szeretem a ráérős reggeleket, amikor épp nem kell a munkába rohanni, és több időt tudunk szánni a reggeli elkészítésére. A gofri kicsit macerásabb, mint egy átlag rohanós reggeli, de egy ilyen gonosz, hűvös reggelen beindíja a napot.

Hozzávalók, 8 szögletes gofrihoz:
  • 25 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 3 tojás
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 2 evőkanál natúr kakaópor ( ha cukrozott kakaód van, akkor hagyd el az 1 evőkanál cukrot)
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
A gofrisütőt bekapcsoljuk melegedni. A vajat feltesszük a tejben főni, kevergetjük, amíg fel nem olvad. A száraz összetevőket (liszt, kakaó, cukor, só, vaníliás cukor) alaposan elkeverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a száraz keverékhez adjuk, a fehérjét felverjük. A tejes-vajas folyadékot hozzákeverjük a lisztes részhez, csomómentesre keverjük. Mondjuk robotgéppel :)
A tojásfehérjét óvatosan a masszába forgatjuk, hogy ne nagyon törjük össze.


Kezdhetjük sütni. Annyi tésztát teszünk egyszerre a gofrisütőbe, hogy szépen elfedje az alsó részt, ez kb 4 evőkanál. Ropogósra sütjük. Mint látható, mi eperdzsemmel és tejszínhabbal ettük.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin