Napraforgó kenyér
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAajHb6DAKryITnUK3QhBNdX3M4_IAwxjblWx40XwVkVRmntYeZlEaxyEeJs2N6TV6fdBTNH2t5qezvDrGz3td5ZStloK2ttfozj_PCl3rlijlAEph63WCwj-MXJ6MeoHUuMw-nP7cnhdw/s320/K%C3%A9p+009.jpg)
Augusztus elseje az aratás ünnepe a wiccáknál, ezen a napon kenyeret szokás sütni, majd elfogyasztani a családdal a bőség, jólét reményében. Van mérsékelten klassz kenyérreceptem, idén ezt készítettem el. Jutott belőle a Tejfakasztóra is, a marhapörkölt mellé :) A formázást Maxtől lestem el, ott képekkel illusztrálva megtalálható a fortély. Végre megfelelő a bolygóállás is ahhoz, hogy publikáljam a recepetet (értsd: nálam van a kép is, a recept is, internetem is van, időm is...)
Hozzávalók:
A kenyértészta hozzávalóit bedobtam a kenyérsütő üstjébe: alulra a vizet és az olajat, bele az élesztőt, a cukrot, rá a többit. Dagasztásra-kelesztésre állítottam, amikor kész lett, akkor megcsináltam a Maxtől ellesett praktikát. 180 fokon kb 30 perc alatt sült meg.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 kocka élesztő
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2,5 dl meleg víz
- a tetejére szezámmag és olvasztott vaj
A kenyértészta hozzávalóit bedobtam a kenyérsütő üstjébe: alulra a vizet és az olajat, bele az élesztőt, a cukrot, rá a többit. Dagasztásra-kelesztésre állítottam, amikor kész lett, akkor megcsináltam a Maxtől ellesett praktikát. 180 fokon kb 30 perc alatt sült meg.
Megjegyzések