2009. augusztus 18., kedd

Stefánia vagdalt


Na, jó, kicsit sokat csináltam belőle. De olyan finom :) És tök jól lehet csomagolni, hidegen is nagyon finom egy kis kenyérrel. Én úgy szeretem, ha kicsit odakapja az alját, hogy jó ropogós legyen.

Hozzávalók, legalább 8 személyre:
  • 1,2 kg darált hús (az enyém disznóból készült) (~ 1200 ft)
  • 2 nagy fej vöröshagyma (~30 ft)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoranna
  • olaj (~ összesen 40 ft)
  • 4 szikkadt zsemle (~ 60 ft)
  • 9 tojás (~270 ft)
  • zsemlemorzsa (a tetejére szórni)

Összesen 1600 ft, egy személyre 200 ft.

A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágom, olajon kicsit megpirítom, hagyom kihűlni. A zsemléket vízbe áztatom. 8 tojás keményre főzök: lobogó vízben 10 perc alatt kész. A zsemléket kinyomkodom, összekeverem a hússal, a fűszerekkel és a kihűlt sült hagymával, ütök hozzá egy tojást is. A masszát alaposan összedolgozom.


A főtt tojásokat megpucolom. A tepsit kibélelem sütőpapírral, mert nem akarom vakarni a tepsiről az odasült dolgokat. Lustaság, ugyebár. Ketté osztom a húsos masszát, beletöltöm a tojásokat. Megszórom zsemlemorzsával, meglocsolgatom egy kicsit olajjal (nem kell eláztatni).
180 fokra előmelegített sütőben kb 45-50 perc alatt elkészül.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin