Gyümölcsleves
Mit kezdjünk a megmaradt gyümölccsel? Főzzünk belőle gyümölcslevest! :) A variációknak csak a kert illetve a fantázia szab határt.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjQSzgcyTM7_pEO90ANu7ogAqJMBiBpWFts0Ez2bk4fVGcD00bxDNE2XUYszMelOeFPzCAHOdrSaQprz3E6BBemI7HisNuIeQFgVkNdigaOOx_qbHUrHmYThWGZ8vc1MF70C1yrOA0W1F-/s320/DSC_0520.JPG)
Hozzávalók, 4 személyre:
- 3 nektarin
- 10 szem szilva
- egy marék áfonya
- 1 evőnakál tejföl
- 3 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál liszt
- 1 tojás
"Szokás a gyümölcslevesekbe szegfűszeget, fahéjat vagy citromlevet tenni, de ez inkább az egyetlen gyümölcsből készült levesekbe jó. A gyümölcs természetes ízét nem érdemes idegen aromákkal keverni." Ámen.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7p48Ejb2Bx0hLZi14bItbyr6OjZElDY5r7xKn0EGHNszmt3U_ZYtAeIFpP60iX5clsQieg9pYiFZNLqk_Z5SxENWYFu29MGT6bS15s1cDUK_pz4TyjWSs7lUidRZndrYwG82ln-Xv0WMR/s320/DSC_0517.JPG)
A nektarint és a szilvát nagyobb darabokra vágjuk, összekeverjük 2 evőkanál cukorral, megvárjuk, amíg levet ereszt, és feltesszük annyi vízben főni, hogy ellepje. Az áfonyát én ezekkel együtt tettem be, ez hiba volt, note-to-self: azt a végén tesszük bele. Kb. 10 perc alatt megfő, de tényleg. A tejfölből, a lisztből, a cukorból és a tojássárgájából habarást készítünk, belekeverjük a levesbe. A tojásfehérjét felverjük, belekeverjük a levesbe. Mi jégbe hűtve szeretjük :)
Megjegyzések