Egzotikus barackdzsem



Tudom, a karácsony még messze - pedig dehogy, már kevesebb mint két hónap -, viszont ha esetleg olyasmiben gondolkodtok, mint most én, akkor nyugodtan neki lehet kezdeni. Lesznek idén olyanok, akik dzsemválogatást fognak kapni tőlem, köztük ezt az érdekesebb darabot is.

A passiógyümölcsöt a budaörsi TESCO zöldség-gyümölcs részén találtam, barackot még lehet itt-ott találni - bár bevallom, hogy elég régen csináltam már-,  és ha nincs lime, jó a citrom is. Ha nem barna cukorral készül, akkor világosabb lesz az eredmény, de szerintem így sem rossz. Az íze pedig mennyei.


Hozzávalók, 12 kis üveghez:
  • 60 dkg barack
  • 3 passiógyümölcs
  • 1 lime
  • 30 dkg barna cukor
  • 1/2 tasak 2:1-es dzsemfix


A barackot pucoljuk meg, vágjuk kisebb darabokra, a passiógyümölcs húsát kanalazzuk ki, a lime levét facsarjuk ki. Az egészet keverjük össze a cukorral és hagyjuk kicsit állni, amíg levet nem ereszt. Én ekkor leturmixoltam az egészet, mert most nem szerettem volna darabos dzsemet. Hozzákevertem a dzsemfixet és folyamatosan kevergetve 5 percig zubogva forraltam. Kis üvegekbe töltöttem - ehhez most tölcsért használtam, nagyságrendekkel kisebb szívás, mint csak a kanállal ügyeskedni -, fejre állítottam két percre, majd vissza, és hagytam kihűlni.

Ha nem használsz dzsemfixet, akkor tovább kell főzni, és jól becsomagolva kell kihűteni.


Megjegyzések

Lekvároskukta üzenete…
Ez szuper lehet!!!
Imádom mindkét gyümölcsöt.
mandy tarragon üzenete…
legközelebb szerintem ki fogom szedni a magokat, de tényleg finom :)
Bianka üzenete…
Izgalmas, nagyon finom lehet

Népszerű bejegyzések