2009. július 11., szombat

Malacburger

Tegnap megnéztük (én újra, Párom először) a River Cottage Pig in a day DVD-t, ami arról szól, hogy hogyan tartsunk felelősen állatot (jelen esetben malacokat), és ha már úgy alakult, hogy megesszük őket, akkor tiszteljük meg az állatot annyival, hogy a fülétől a farkáig feldolgozzuk. Nevezzetek barbárnak, de én nagyon megkívántam a disznóhúst :) Viszont épp nincs kapacitásom (se pénz, se idő, se gyomor) megsütni és elfogyasztani egy ropogós bőrös disznópecsenyét, és ki akartam próbálni a hamburgerszószt, amit a Lidlben szereztem amerikai heteken...

Hozzávalók, 6 malacburgerhez:
  • 50 dkg darálthús (most malac)
  • 1 tojás, hogy összetartsa :)
  • csipet só
  • bors (mi úgy másfél evőkanállal raktunk bele)
  • 2 evőkanál zsálya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél kis jégsaláta
  • 2 paradicsom
  • 6 savanyú uborka
  • hamburgerszósz vagy ketchup, mustár
  • 6 hamburgerzsemle (ezt most kivételesen boltban vettem)

A darálthúst jól összedolgozzuk a tojással, sóval, borssal, apróra vágott zsályával és a reszelt fokhagymával. A pogácsákat jól lenyomkodjuk, mert a melegtől össze fognak ugrani, majd közepes lángon, grillserpenyőben vagy kerti grillen megsütjük.
A zsemléket kettévágjuk, megpirítjuk őket a vágásnál, majd megpakoljuk a hússal és a zöldségekkel. Hagyományosan sültkrumplival és jeges kólával tálaljuk, persze, aki ezekkel nem él, ehet mellé még salátát és ihat egy jeges teát :)

2 megjegyzés:

jókaja írta...

Egyszer nyugodtan próbáld ki tojás nélkül: nem fog szétesni. A sóval, pár percig gyúrt húsból kioldódik egy ragacsos fehérje, ami összetartja - ugynezért nem esik szét a lenyúzott kolbász sem.

mandy tarragon írta...

legközelebb majd kipróbálom nélküle :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin