2009. július 16., csütörtök

Diós linzer

A diós linzer kiskoromban mindig ott volt Karácsonykor az asztalon, anya mindig csinált: felvágta a linzertésztát rombusz alakúra, egy fél diót tett a közepére és megszórta cukorral. Mostanában már másféle sütemények vannak Karácsonykor az asztalon, de a diós linzer nekem mindig az otthont és a gyerekkori karácsonyokat fogja jelenteni :) Most ugyan nyár van, de nekem volt nagyon szép dióm, és még soha nem sütöttem linzert...

Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • dió a tetejére
  • cukor a tetejére


A hozzávalókból (a dió kivételével :) ) tésztát gyúrunk, egy órára a hűtőbe tesszük pihenni. Ha nagyon lágy lenne, akkor porcukrot teszünk még hozzá. Kinyújtuk, szaggatjuk. A kis kerek linzerek közepére nyomunk 1-1 fél diót, a tetejét egy kicsit megszórjuk kristálycukorral. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Hát, egy hős vagy, hogy ebben a rettenet kánikulában sütöttél. És mennyire finomak ezek a kis falatnyi sütik.

mandy tarragon írta...

Hat, ha lenne fagyigepem, akkor valoszinuleg azzal jatszanek ;) Ha ilyen marad az ido, nem kizart, hogy veszek egyet :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin