2009. július 5., vasárnap

Fasírt


A fasírt klassz dolog. Gyorsan kész van, lehet benne tapicskolni és nem csak melegen, de hidegen is finom. Lehet enni rizzsel, krumplipürével, salátával, főzelékkel, el lehet csomagolni ebédre, uszonnára, kirándulásra, ha egész kicsiket csinálunk, azt adhatjuk előételként vagy kitehetjük a svédasztalra, ha vendégek jönnek. Ha svédasztalra szánod, akkor érdemes dupla mennyiséget csinálni és frissen az asztalra tenni, elég gyorsan fogy. Nálunk szilveszteri házibulik elengedhetetlen kelléke :)


Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált hús
  • 2 szikkadt zsemle
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • zsemlemorzsa a "panírozáshoz"

A zsemlét vízbe áztatjuk, megnyomkodjuk, hogy jól megszívja magát. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A zsemléből kinyomjuk a felesleges vizet, hozzáadjuk a húshoz, hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a kakukkfüvet, a tojást, sózzuk, borsozzuk. Most jön a tapicskolás :) Egyenletesre gyúrjuk a masszát, mindenből jusson mindenhova alapon.


Gombócokat gyúrunk a masszából, ízlés szerint, én a kicsiket szeretem, ha sietsz, akkor csinálj nagyobbakat :) Meghempergetjük őket zsemlemorzsában.


Sütés előtt a fasírtokat lapítsd kicsit ki, majd gyöngyöző olajban süsd ki.

2 megjegyzés:

Murphy írta...

Szia!

Most már tudok írni ide is. :)

mandy tarragon írta...

szuper :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin