2009. július 10., péntek

Mazsolás-mákos zsemle


Gabriella holland mazsolás zsemléjét vettem alapul ehhez a péksütihez. Bár az eredmény nem teljesen olyan lett, mint amire számítottam, azért nagyon ízlett :)

Hozzávalók, 6 nagy zsemléhez:
  • 1,5 dl tej
  • 1 felvert tojás
  • 0,5 dl olaj
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1,5 ek fahéj
  • 1 kocka élesztő
  • 10 dkg mazsola
  • 5 evőkanál mák

Lusta voltam, szóval mindent beletettem a kenyérsütőgép üstjébe: alulra a folyékonyakat, bele az élesztőt, rá a szárazakat. Beállítottam dagasztás programra, aztán vártam :) Ha nincs kenyérsütőgéped, akkor futtasd fel az élesztőt tejben a cukorral, dolgozd össze a tésztát, és meleg helyen keleszd kétszeresére.
Ezután gyúrd kicsit át, vágd hat részre (ha túl nagynak találod a zsemléket, akkor többre), pihentesd 20 percet, majd süsd előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 percig, tűvel ellenőrizd, hogy átsültek-e már :)
A még meleg zsemléket kend át tejjel, takard le vagy még melegen fogyaszd el.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin