2009. július 3., péntek

Mediterrán pulyka




Valami furcsa dolog történhetett velem, de vettem egy nyári receptes újságot. Egész jó receptek vannak benne, nem is gondoltam volna :) Az egyik nagyon megtetszett, görög csirkemell volt, fetasajttal. Ez adta az ötletet ehhez az ételhez (na meg a hűtő tartalma). Volt itthon pulykacomb, koktélparadicsom és mozzarella, a friss oregano már csak ráadás :)

Hozzávalók, 4 személyre:

70 dkg filézett pulykacomb (melle jobb lenne, mert azt könnyebb szeletelni)
25 dkg koktélparadicsom
10 dkg mini mozzarella

bors
4 szál friss oreganó
fél fej fokhagyma
olívaolaj
2 dl víz
alufólia!

A paradicsomot, a mini mozzarellát és a megtisztított fokhagymát szeletekre vágjuk. A húst szintén felszeleteljük és kiklopfoljuk (ezzel levezetve a napi feszültséget, amit egy hét után kivált az újra munkába állás), sózzuk, borsozzuk, olívaolajazzuk, egymás mellé fektetjük őket a tepsiben. A tetejükre tesszük a fokhagymát, paradicsomot, oreganót és mozzarellát. Felöntjük 2 dl vízzel, lefedjük alufóliával, előmelegített sütőben, 10 percig sütjük. Levesszük a fóliát és tovább sütjük addig, amíg meg nem pirul (még kb 30 perc).

Ne, ismétlem, ne rontsd el nehéz köretekkel, adj mellé valami finom, ropogós salátát! :)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin