Kiskertészlány salátája



Morr vagyok. Kifejezetten morr. Rohanás a hét, nincs időm kimenni a piacra zöldségért. Nem gond, elmegyünk a boltba. Plus Spar, mert az van legközelebb. Felvásárlás/névváltás előtt sokat jártam ebbe az üzletláncba, mert már nem volt sok minden, ami volt, az legalább szép volt és megfizethető. Cikóriát kb akkor ettem utoljára, mert akkor még volt. Most már nincs. Nem rendelnek. A többi klassz dologról nem is beszélve (olasz cuccok DaMarco fedőnévvel, Alpa tejtermékek és még sorolhatnám). Szép volt, jó volt, vége lett. Túléljük, nem arról van szó, a bolt megmaradt, még mindig ez van legközelebb. De amit ma láttam, az már tényleg sok. A zöldséges-gyümölcsös pult (amit megtükröztek a tengelye körül - MINEK??? ) olyan volt, hogy az szinte leírhatatlan. Mosolygós paradicsom, még homokos fürtös uborka (legalább látott földet, manapság az is valami), marokkói(!) paprika (magyar nincs, vagy mivan?), ezek mellett pedig a leeresztett hónapos retek (komoly, le volt eresztve), valami barna, lötyögő trutyi egy lefóliázott dobozban, ami valamikor rukkola volt, ugyanez gömb alakban jégsaláta felirattal. Penész: málnás és áfonyás ízesítésben, kamionbalesetes egyéb gyümölcsök, barna alapon sárga foltos banán.
Egyszerűen nem értem, hogy miért nincs senkiben annyi jó érzés, hogy leszedje az undorító, vevőtaszító dolgokat a polcokról... Valahogy ez nekem nagyon nem jön össze se az "eladó" szóval (vagy már itt is csak árufeltöltők vannak???), se a nagytestvértől származó fehér köpennyel... Sebaj, legfeljebb majd ide sem járunk többet.

Morrogás vége :) Szóval, amit találtam, és szép volt, avagy hozzávalók:
2 mosolygós paradicsom
1 uborka
1 kis fej vöröshagyma (vagy lilahagyma a színe miatt)
1/2 fej kis káposzta
1 piros kaliforniai paprika
15 dkg eidami sajt

Az öntethez:
3 dl tejföl
1 dl víz
oregánó
kapor
fokhagyma
majoranna

A paradicsomot nagyobb, az uborkát és a paprikát kisebb kockákra vágjuk, a káposztát szép hosszú, vékony csíkokra. A hagymát felkarikázzuk. A sajtot szintén kockára vágjuk. Jól összeforgatjuk. Az öntethez a hozzávalókat simára keverjük, csak közvetlenül tálalás előtt adjuk a salátához!
Grillezéskor, könnyű vacsorának, vagy csak szimplán ebben a nagy melegben nagyon jó :)


Megjegyzések

Főfüge üzenete…
Már ne is haragudj, de a fél világba jövök megyek, minden nyelven tudok a blogokba írni, meg bejelölni, hogy kapjak értesítést a válaszról, de hogy nálad mikor hol vagyok, a fasírozottat nézem e és a Nikonhoz írok, vagy a gép alá írok az ételeidhez, fogalmam nincs!
Mindegy, majd valahogy kibogozod!

Nagyon jó kis gépet vettél, de nem tudom, hogy tudsz e róla, hogy ez egy valódi Barbie baba! A Baba megvan, most már veheted hozzá az objektíveket, nem is akár mennyit és nem is akát mennyiért! Nem kevés pénz ám ez! Kell egy nagylátószögű, egy jóminőségű alapobjektív, és egy teleobjektív.
Hatalmas és felesleges ugrás volt ez a régi gépedhez képest, de hát Te tudod! Ha valami csoda folytán, még nem vetted meg, akkor gondold át mégegyszer!
Bocsi, hogy belepofáztam, de gondoltam, hátha segítek! MOst hogy ezt hová írtam, arról fogalmam sincs!
Jó főzőcskézést és nagyon barátságos a szereteted a növényekhez.
További jó blogozást!
mandy tarragon üzenete…
Hat, ez is egy velemeny, szerintem szukseges lepes volt. Az alap objektivvel eddig teljesen elegedett vagyok, meg majd egy makrora faj a fogam :)
Nem hirtelen jott, jol atgondoltam, szeretek fenykepezni, miota megvan el se tudnam kepzelni, hogy a regivel fenykepezzek (akkor sem, ha az zsebben elfer, ez meg fel kilo :D)
A megjegyzesekkel vannak gondok, tudom, miota sablont csereltem valahogy nem mukodik rendesen, dolgozom rajta :)

Népszerű bejegyzések