Nyit a könnyen-gyorsan címke :)

Max oldalán olvastam egy "Felhívást", ami már bennem is érik egy ideje. Tulajdonképpen sikítani tudnék az önts-hozzá-tejet palacsintaportól, a zacskós tejberizstől, a zacskós bolognaitól és társaiktól. Egyrészt tapasztalat, hogy 0 azaz nulla idővel rövidítik le a főzést. Másrészt iszonyatosan drágák. Számoljuk csak a palacsintát. Egy ilyen dobozos borzadály 400 forint (400, őrület...). Ehhez ugye nem kell más "csak" tej (meg gyomor...). Ha az én alap palacsintatésztámmal számolunk, akkor kell 30 dkg liszt (~30 ft), 1 tojás (~30-40 ft, legyen 40, hogy ne érjen a vád, hogy alulszámolom), só (~ 1 fillér :) ), 1 vaníliás cukor, 1 teáskanál sütőpor ( legyen ~40 forint, ha a drága vaníliáscukrot vesszük). Tejet, vizet nem számolom, mert az a másikhoz is kell. Szóval, kihoztam a palacsintatészta-alapot kb 120 forintból. Friss alapanyagokból, tanyasi tojással. Jelzem, az én adagom ránézésre kétszer annyi, mint az alappor, de ezzel most ne foglalkozzunk. Akkor most nézzük az időtényezőt: az enyém elkészítése pontosan egy tojás feltörésével és a liszt kiöntésével és az edény elmosásával tart tovább. Valóban, rengeteg időt meg lehet spórolni a dobozossal :P. Az összes szemét, amit termeltem, az egy tojáshéj, 3-4 adagonként egy lisztes zacskó, vaníliáscukorzacskó. Mind újrahasznosítható (figyelek arra, hogy sima papírzacskósat vegyek), szemben az otromba műanyag dobozzal, fedőfóliával, ami minden egyes készítéskor keletkezik. Azt persze már csak halkan említem meg, hogy én nem tettem bele színezéket, tartósítószert, ízfokozót. Elmehet a francba, aki azt állítja, hogy az életemet könnyítik meg ezekkel a vackokkal. Legfeljebb a pénztárcámat.
Szóval, nyitottam egy új címkét, a könnyen-gyorsant. Olyan recepteket jelölök meg ezzel, amit legfeljebb 30 alatt az asztalra lehet tenni és elősorban ki lehet vele váltani a poros változatokat :). Az ötperces receptek címke megszűnik ezzel párhuzamosan, amint lesz rá időm :) Köszönöm a figyelmet, hamarosan recept is következik.

Megjegyzések

Milene üzenete…
:)
Engem meggyőztél! Bár nem volt nehéz dolgod, mert hozzád hasonlóan én is viszketést kapok a dobozos ételektől. Amiért én ugrok, és harapok, az a gyors vacsorák a sütőből:)
mandy tarragon üzenete…
Na, latod, azt sem ertem. Lakotarsam eskuszik ra, de multkor neztem, az en gorog rakottkrumplim hamarabb elkeszul, mint az poros verzioja. :D
Vegavarázs üzenete…
És hozzáteszem, egészen pontosan tudod, hogy mi van a palacsintában, amit éppen eszel!
Unknown üzenete…
Teljesen egyetértek Veled! A napokban láttam egy reklámot: lapos leves! Valamilyen granulátumot reklámoznak, azt sem tudtam nevessek vagy sírjak. Ezeket Valaki elhiszi???
mandy tarragon üzenete…
csongi: engem a húsvarázstól kap el a sikítófrász. Már elnézést, de a húsnak/zöldségnek/gyümölcsnek van ÍZE, nem kell hozzá semmi más csak jól megválasztott fűszerek. Annak a nemtudomminek az árából vehet az ember 5 zacskó fűszert...
Másik meg. Pont ma láttam, de lehet, hogy már régi, ritkán nézek tvt: SZAKÁCS!!!! a főzőtanfolyamon "Az igazi szaft titka: hozzáadunk egy kanál Szaftalapot" a pontos névre nem emlékszem. El is gondolkoztam, hogy ótejóég, akkor én eddig az összes ételt elrontottam, mert ez kimaradt??? Ne vicceskedjünk már, tényleg...
Meg hogy ha szereti a gyerekét, adjon neki gyümölcsízű cukorkát... Egész konkrétan pofátlanság rámondani egy cukorkára, hogy jaj-de-egészséges.
Tudnám napestig sorolni még a hülyeségeket sajnos :(

Népszerű bejegyzések