Csirkecomb, sütőzsákban sütve

Az egyszerű és finom dolgok irányába megyek, mivel mostanában nem nagyon van sikerem a konyhában. Rendes havi bevásárlást intéztem kedvenc lila drogériámban, amikor megláttam az akciós sütőzacskót, gondoltam, ideje lenne kipróbálni.
A használata rendkívül egyszerű. Mivel ehhez nem adtak lezáró kapcsot, azzal kezdtem, hogy levágtam egy ujjnyi széles csíkot a zsákból, hogy azzal zárjam majd össze. Bekapcsoltam a sütőt olyan közepes hőmérsékletre. Megmostam a felső combokat, betettem a zacskóba megszórtam fokhagymaporral, majorannával, sóztam, borsoztam, majd bezártam a zacskót. Betettem egy kis tepsibe, megszurkáltam, majd ment a sütőbe, kb. 30 percre. Ekkor már rendesen megpuhult, felvágtam a zsákot és visszadugtam, amíg kapott egy kis színt.
A bőre ropogós, a hús omlós, nincs benne semmi felesleges E-vitamin, a fűszerezés pedig a végtelenségig variálható, úgyhogy valószínűleg többször is fog készülni.


Ó, jut eszembe omlós:



Köszi a videótalálatért Murphynek :)

Megjegyzések

Fruzsi üzenete…
Ez milyen jo hogy ilyet csinaltal!mar ezer eve en sem sutottem semmit sutozsakban.TOkjo hogy otletet adtal hozza!!koszonom!
mandy tarragon üzenete…
Köszi, Fruzsi :) Most már nálam is mindig lesz a konyhaszekrényben sütőzsák, annyira jó.
Unknown üzenete…
Én sokszor használok sütőzacskót, nagyon jó dolognak tartom. Azt mondjuk nem értem, hogy miért veszi meg valaki a Maggi vagy Knorr (nem tudom melyik) által forgalmazott sütőzacskó + fűszer párosítást annyi pénzért, amennyiért megvehet több sütőzacskót, fűszere pedig általában mindenkinek van otthon.
mandy tarragon üzenete…
Ezt én sem értem, Csongi. Ebben a csomagban 3 "kicsi" és 2 nagy zacskó van, és kb. annyiba került mint egy előrecsomagolt maggis :)
Bianka üzenete…
És teényleg omlósz és finom :)))

Népszerű bejegyzések