2010. augusztus 30., hétfő

Tűzgyújtó

Annyira, de annyira láblógatósra sikerült a nyaralásunk, hogy szinte nem is főztünk - na, jó, egyszer lángost -, viszont egyik este begyújtottuk a grillt. A marhát és a csirkét előző este betettem egy olajos fürdőbe, a marhára ment a grillfűszerkeverék, a csirkére fokhagyma és frissen szedett kakukkfű.


Tüzet gyújtani nehéz dolog. Először is építettünk gúlát apró gyújtós gallyból, aztán erre dobáltuk a faszenet, locsoltuk, fújtuk hajszárítóval, amíg be nem lobbant, majd reménykedtünk, hogy lesz belőle parázs. 


Lett. Itt már halad a dolog, akkor jó, ha kifehéredik az egész és izzik. Ekkor szét lehet húzni és jöhet fölé a rács, majd arra a hús.
Őszintén szólva nem figyeltem, hogy hány percig sült, egyedül a marhát fogdostuk, hogy ne száradjon ki. Amikor szép színe lett, megfordítottuk, a másik oldalát már kevesebbet kell sütni. A szénen sült még pirítós is, erre tálaltam a húst. Nyugi, a követ alaposan letakarítottam :)

8 megjegyzés:

Ildy írta...

Hangulatos:) Nem is emlékszem már, mikor vettem részt utoljára szabadtéri sütésen. (sóhajt)

araniel írta...

Üdv újra itt! :)

mandy tarragon írta...

Ildy: az ilyeneket én is szeretem, amikor már három próbálkozásból jó lesz a tűz és nem kell órákig újra pakolni :)

Araniel: köszi :)

Chef Viki írta...

Helló :-)

Na ilyen egy igazi feltöltődés!

Ami írta...

Üdv itthon! Szuper lehetett ez a kis grillezés :)

mandy tarragon írta...

Chef Viki: bizony :)

Ami: valóban szuper volt :)

Bianka írta...

Hű most csorog a nyálam és éhes vagyok

mandy tarragon írta...

Bianka: Bocs :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin