Csemege kukorica

Kukoricát főzni a világ legegyszerűbb dolga. Az ember megágyaz neki a csuhéból a fazék alján, jöhet a kukorica, majd a tetejére megint a csuhé. Mindezt felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, majd feltesszük főni. 15 percig hagyjuk forrni és már készen is vagyunk.

A nyár legszebb pillanatainak egyike számomra az, amikor megjelennek az igazi csemege kukoricák a piacon. A gyönyörű, duci, pici aranysárga szemek, ahogy sorakoznak a csövön, a zöld levelek takarásában. Ahol nem engedik meg, hogy "megbontsam" a csövet, onnan megyek is tovább, nem veszek zsákba macskát. Egyébként tapasztalat, hogy azért nem engedik, mert valójában valami silány takarmánykukoricát próbálnak rásózni az emberre. A kedvenc piaci nénijeim nemcsak, hogy engedik kibontani, hanem előre ki is bontják nekem, csak néhány levelet hagynak rajta, mert az ugye kell a főzéshez. 

Egyszerűen képtelenség neki ellenállni, a dinnye szezon végével jöhet a mindennapi betevő főtt kukorica. Végül is, csak 15 perc...

Ti mit készítetek a friss kukoricából?

Megjegyzések

Bianka üzenete…
Tegnap mi is főztünk, jól meg is ettem 3 csövet, majd kidurrantam.
És le is fényképeztem :)))
Tetszik a képed
egycsipet üzenete…
Most fortyog a tűzön. :)
A csöves változat csak nassként szolgál nálunk, enyhén sózva, majd pillanatok alatt körberágva... :D
Puszedli üzenete…
Ugyan még nem próbáltam ki, de elviekben nagyon népszerű az a verzió is, miszerint a kifőtt csöveket lekenik fűszeres tejföllel, megforgatják egy kis reszelt sajtban és kevés chili szósszal öntik le.

Nem lehet rossz.. :)
mandy tarragon üzenete…
Bianka: :))

Egycsipet: :) mi is rendszeresen rendezünk ki-tud-gyorsabban-kukoricát-enni versenyt.

Puszedli: hm, finoman hangzik.
Araniel üzenete…
Hű de szép kép.
Imádom a főtt kukoricát. Múltkor csak simán csuhéstól betettük a faszénbe, ott sült meg, vagy csuhé nélkül alufóliába tekerve. Isteni édes lett, finomabb, mint vízben megfőzve. Mindenkinek ajánlom!
Csibe üzenete…
Csak annyit foglalkozom a kukoricával, hogy megfőzöm...a többi teendőt másra bízom :) nem igazán vagyok oda érte ebben a formában...
A fotó nagyon szép!
mandy tarragon üzenete…
Araniel: hm, remélem összejön a nyaralás, akkor ki fogom próbálni így is :)

Csibe: örülök, hogy tetszik a kép. Én szívesen átveszem a kukoricát :)

Népszerű bejegyzések