2010. augusztus 23., hétfő

Áfonyás muffin

Be kell vallanom, Kismackó/Dörmi addict lettem. Pár hete vettem először, mert ettem volna valami piskótát, de nem volt se kedvem, se közönségem a sütéshez. Mostanában viszont már minden nap eszem uzsonnára meg tízóraira, és basszus, ez így nem mehet tovább. Egyrészt van pofájuk majdnem száz forintot elkérni érte, másrészt meg igazán ehetnék valami egészségeset is.
Ebből kifolyólag most muffin-kísérleteket folytatok, olyan receptet keresek, ami puha, szaftos és az is marad pár napig. Ez az első recept a sorban, nagyon finom lett, csupán annyi vele a bibi, hogy az áfonyának elég húzós az ára. Származási helye a már sokszor emlegetett "A legfinomabb muffinok receptjei", lassan kezdek hinni a nomen est omenben, mert ez már a sokadik recept ebből a könyvből és eddig mind bevált :)
Figyelitek a zebramintás és a virágos kapszlikat? :) Simán lenyomják a Dörmit...


Hozzávalók, 12 db muffinhoz:
  • 10 dkg áfonya
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 9 dkg barna cukor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 13 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 7,5 dkg puha vaj - ezt kicseréltem olajra
  • 15 dkg áfonyás joghurt - ezt kicseréltem natúrra

A sütőt bekapcsoltam melegedni, 180 fokra. Egy nagy tálban összekeverem a tojást, cukrot, olajat és a joghurtot, majd ehhez adom hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Az áfonyából félre teszek 12 szemet, a többit pedig belekeverem a tésztába. A muffinsütőt kibélelem a papírokkal, majd szétosztom bennük a tésztát, kb. félig lesznek így a formák. A muffinok tetejére megy a félretett áfonya, majd az egész mehet a sütőbe. Kb. 20 perc kellett neki, hagytam a formában kihűlni.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon szépségesek

mandy tarragon írta...

És finomak is :)

Csibe írta...

Guszta kis "puffancsok"!

mandy tarragon írta...

:) Csak sajnos gyorsan párolog...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin