Ragacsos csirkeszárnyak


Ez egy olyan étel, amit egyszerűen lehetetlen kulturáltan enni. Először is csirkeszárny. Másodszor pedig ragad. Nagyon. Mindenre. Viszont DVD-zős estére ideális. Robert Downey Jr. megmenti a világot, én meg közben csámcsogok a csontokon...
Egy nagy tál ropogós salátát adtam mellé, joghurtos-kapros öntettel.






Hozzávalók, 3-4 személyre:
  • 1 kg csirkeszárny
  • leves zöldségek - sárgarépa, fehérrépa, hagyma, zeller, stb.
  • bors
  • 1 evőkanál fokhagymapor
  • 3 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál méz
  • néhány csepp tabasco szósz

Ez a munkásabb, de ízletesebb elkészítési mód. A csirkeszárnyakból ugyanis húslevest készítünk. A csirkét feltesszük főni a pucolt zöldségekkel, sózzuk, borsozzuk. Amikor a csirke megpuhult, kihalásszuk és elrendezzük egy tepsiben. A levest leszűrjük, remek levesként felszolgálva, de félre tehetjük alaplének.
A mázhoz összekeverjük a mézet, a ketchupot, a fokhagymaport és a tabasco szószt. Ha nincs tabascod, akkor tegyél bele őrölt chilit, vagy egy kis Erős Pistát :) Ezzel a kulimásszal kend le a csirkeszárnyat. Hideg sütőbe tettem, alacsony lángon sütöttem, amíg a bőre ropogósra nem sült.

Megjegyzések

Csibe üzenete…
Guszta! Nagyon! Nem vagyok oda a szárnyért, sőőőt, de van a családban, aki imádja :)
Bianka üzenete…
Hű remek és igen kézzel esik a legjobban enni :)
Ami üzenete…
Mmm, nyami! :)
És már el is fogyott! :)
Jutka üzenete…
Szívesen megkóstolnám, biztos nagyon finom!
Böbe üzenete…
2 napja mi is ezt ettük a párommal. én úgy egyszerűsítettem, hogy a kisebbik teflonos tepsibe tettem a szárnyakat, és mivel a ketchup épp a végét járta, jól kiöblögettem vízzel, ez is ment rá a többi hozzávalóval a szárnyra. először alufóliával letakarva sültek 230 fokon 20 percet, majd fólia nélkül ugyanennyit, akkor visszafordítottam a bőrös felével felvelé, és kapott 10 perc hőlégkeverést.
mandy tarragon üzenete…
Csibe: akkor ez is biztosan ízlene neki.

Bianka: köszi, bizony ám. :)

Ami: el ám :)

Jutka: bizony, nagyon finom, és kevés meló van vele, érdemes kipróbálni.

Böbe: régebben én is így csináltam, de a levesfőzős módszerrel egyszerre két fogás is kerül az asztalra :)
Jade üzenete…
En sem vagyok oda a szarnyert, de ez a foto ravenne a kostolasra! :)
Névtelen üzenete…
De jó :) Bár én se vagyok szárnyas, de combiból is biztos jó lehet :)
mandy tarragon üzenete…
Most hogy mondod, legközelebb kipróbálom abból is :)

Népszerű bejegyzések