2010. augusztus 6., péntek

Ragacsos csirkeszárnyak


Ez egy olyan étel, amit egyszerűen lehetetlen kulturáltan enni. Először is csirkeszárny. Másodszor pedig ragad. Nagyon. Mindenre. Viszont DVD-zős estére ideális. Robert Downey Jr. megmenti a világot, én meg közben csámcsogok a csontokon...
Egy nagy tál ropogós salátát adtam mellé, joghurtos-kapros öntettel.






Hozzávalók, 3-4 személyre:
  • 1 kg csirkeszárny
  • leves zöldségek - sárgarépa, fehérrépa, hagyma, zeller, stb.
  • bors
  • 1 evőkanál fokhagymapor
  • 3 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál méz
  • néhány csepp tabasco szósz

Ez a munkásabb, de ízletesebb elkészítési mód. A csirkeszárnyakból ugyanis húslevest készítünk. A csirkét feltesszük főni a pucolt zöldségekkel, sózzuk, borsozzuk. Amikor a csirke megpuhult, kihalásszuk és elrendezzük egy tepsiben. A levest leszűrjük, remek levesként felszolgálva, de félre tehetjük alaplének.
A mázhoz összekeverjük a mézet, a ketchupot, a fokhagymaport és a tabasco szószt. Ha nincs tabascod, akkor tegyél bele őrölt chilit, vagy egy kis Erős Pistát :) Ezzel a kulimásszal kend le a csirkeszárnyat. Hideg sütőbe tettem, alacsony lángon sütöttem, amíg a bőre ropogósra nem sült.

10 megjegyzés:

Csibe írta...

Guszta! Nagyon! Nem vagyok oda a szárnyért, sőőőt, de van a családban, aki imádja :)

Bianka írta...

Hű remek és igen kézzel esik a legjobban enni :)

Ami írta...

Mmm, nyami! :)
És már el is fogyott! :)

Jutka írta...

Szívesen megkóstolnám, biztos nagyon finom!

Böbe írta...

2 napja mi is ezt ettük a párommal. én úgy egyszerűsítettem, hogy a kisebbik teflonos tepsibe tettem a szárnyakat, és mivel a ketchup épp a végét járta, jól kiöblögettem vízzel, ez is ment rá a többi hozzávalóval a szárnyra. először alufóliával letakarva sültek 230 fokon 20 percet, majd fólia nélkül ugyanennyit, akkor visszafordítottam a bőrös felével felvelé, és kapott 10 perc hőlégkeverést.

mandy tarragon írta...

Csibe: akkor ez is biztosan ízlene neki.

Bianka: köszi, bizony ám. :)

Ami: el ám :)

Jutka: bizony, nagyon finom, és kevés meló van vele, érdemes kipróbálni.

Böbe: régebben én is így csináltam, de a levesfőzős módszerrel egyszerre két fogás is kerül az asztalra :)

Judith írta...

En sem vagyok oda a szarnyert, de ez a foto ravenne a kostolasra! :)

mandy tarragon írta...

Judith: :)

araniel írta...

De jó :) Bár én se vagyok szárnyas, de combiból is biztos jó lehet :)

mandy tarragon írta...

Most hogy mondod, legközelebb kipróbálom abból is :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin