2009. február 4., szerda

Bolognai penne

Hozzávalók a szószhoz, 4 személyre:
50 dkg darált hús
2 kis fej hagyma

3 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
5 dkg bacon
1 evőkanál oregano
1 evőkanál majoranna
1 sűrítettparadicsom konzerv
2 evőkanál ketchup


Tálaláshoz:
30 dkg penne
1 evőkanál olívaolaj
5 dkg reszelt sajt

A pennét forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, de a főzővizet félrerakjuk. A pennét összekeverjük az olívaolajjal, hogy ne ragadjon össze. A bacon-t felkockázzuk, forró serpenyőben megsütjük. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a bacon kisült zsírján üvegesre pároljuk. Rámorzsoljuk a darált húst és a reszelt sárgarépát, a hús fehéredéséig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tészta főzőlevével. Amikor a levét nagyjából elfőtte, hozzákeverjük a paradicsomot, az oreganot és a majorannát. A főzőlevelet folyamatosan keverjük hozzá, ezzel lazítjuk a szószt. Még egyszer felforraljuk, majd belekeverjük a ketchupot.
Tálalás előtt a szószból egy szedőkanálnyit a tésztához keverünk, majd tányérra szedjük, meglocsoljuk a szósszal és megszórjuk reszelt sajttal.

Kalóriatartalom, adagonként:
A raguban: 310 kcal.
A tésztában 290 kcal.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin