2009. február 5., csütörtök

Curry-s csirkemellcsíkok




Hozzávalók, 6 személyre:

3 egész csirkemell
1 kis pohár tejföl
2 evőkanál currypor
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
1 evőkanál szárított morzsolt mentalevél
5 dl szárnyas alaplé
3 evőkanál olaj
2 babérlevél
1 evőkanál liszt


A csirkemellet vékony csíkokra vágjunk. Az olajban elkeverjük a fűszereket: a curryport, a reszelt fokhagymát, a mentát és a szárnyas fűszerkeveréket. A pácot az összevágott csirkéhez adjuk, jól összekeverjük. Legalább egy órát állni hagyjuk. Egy nagyobb serpenyőt felforrósítunk, majd a bepácolt csirkét beleöntjük. A csirkét fehéredésig pirítjuk, sózzuk, majd felengedjük az alaplével és belehelyezzük a babérleveleket. Alacsony hőmérsékleten főzzük tovább. A tejfölt összekeverjük a liszttel. Amikor a csirke már majdnem elfőtte a levét, kivesszük belőle a babérlevelet, és hozzáadjuk a tejfölt. Folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, még melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin