2009. február 15., vasárnap

Sajtos tekercsek

Gyors ropogtatnivaló, percek alatt előkészíthető, napokig friss marad.

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta (0,5 kg)
20 szem olajbogyó
1 csomag szeletelt sajt
10 dkg darált sajt
fél doboz krémsajt
1 tojás

A leveles tésztát nyújtsd ki, vágd akkora szeletekre, amekkora a szeletelt sajt. A tésztát két részre osztjuk: egyik felére kerül a szeletelt sajt, a másikat hagyjuk üresen. Az olajbogyót apróra vágjuk, majd egy-egy kanálnyit elterítünk a sajtos tésztákon. Szorosan feltekerjük. Az üres tésztákba krémsajtot teszünk majd batyuformára hajtogatjuk őket. A tojást felverjük, megkenjük a tekercseket és a batyukat, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket és megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin