Caprese, amúgy téliesen
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4A96cMhWph-L4-kGq1AW-CE1GtIWeBORQm0nRzwjcNSW-AvXZ4WEvHhwoqcqlJLJ_Uw2OYePMl-zpOwdRbamXApQD9Y2BpzyfV1Y3sqAM-SfO_IP0pXhUhwaA0MIV_tcbHyzemYXl22sI/s320/dscn2907.jpg)
Azért téliesen, mert nincs friss bazsalikom a kertből, kénytelenek vagyunk beérni a szárítottal. Előételnek vagy egy könnyű vacsorának ajánlott.
Hozzávalók, 4 személyre:
2 csomag minimozzarella (2 x 125 gramm)
4 nagyobb paradicsom
1 teáskanál oregano
1 teáskanál bazsalikom
2 evőkanál olívaolaj
1 csipet só
A paradicsomot felszeleteljük, lefedjük vele a tányért, a mozzarellagolyókat széttépjük, megszórjuk a zöldfűszerekkel, sózzuk, majd pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk. Csak közvetlenül tálalás előtt készítsük el! Előételként önmagában tálaljuk, ha vacsorának esszük, akkor kínáljunk mellé pirítóst.
Megjegyzések