2009. február 9., hétfő

Édes-csípős csirkemell


Valami "érdekeset" ettem volna ma, leginkább szezámmagos csirkét ettem volna, de a boltban ki voltak fogyva a szezammagből, a kínai meg messze van. Ellenben volt itthon csirke meg apukámnak köszönhetően pár üveg akácméz. :)

Hozzávalók, 4 személyre:
2 egész csirkemell
1 fej lilahagyma
2 fej fokhagyma (igen, ennyi)
2 evőkanál olaj
1 teáskanál chili por
1 teáskanál őrölt feketebors
4 evőkanál akácméz


A csirkemellet csíkokra vágjuk, a lilahagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőt felforrósítunk, a hagymákat az olajban üvegesre pirítjuk, majd beledobjuk a csirkét, és addig pirítjuk, amíg egy kis színt kap. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a chili porral és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Addig pároljuk, amíg szinte az összes vizet el nem forrja. Ekkor hozzákeverjük a mézet, még egyszer összeforraljuk. Forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin