2009. február 19., csütörtök

Habos kakaó lépésről lépésre

Kirándultunk a hétvégén, jól átfagytunk, szükségem volt valami igazi lélekmelegítőre. Ezt a kakaót még teaházas koromban tanultam, hideg téli estéken, zivatar után, fázós hangulatban ideális gyógymód, belülről melegít. Kicsit fejlesztettem az eredeti recepten, szerintem így még finomabb.

Hozzávalók, egy bögréhez:
3 dl tej
3 kanál instant kakaópor
1 kanál méz
1 kupak rum
őrölt fahéj
tejszínhab
csokis mazsola

A kakaóport, mézet és rumot tedd egy nagyobb bögrébe.

Keverd össze egy kis tejszínhabbal.

Öntsd fel a tejjel, és melegítsd, amíg egyenletesen fel nem oldódnak benne az összetevők.

Fújj a tetejére tejszínhabot, szórd meg fahéjjal és ejts rá pár szem csokis mazsolát.



Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin