Szezámmagos csirke
Kínai témában nem vagyok valami kísérletezős, ami az éttermi kínálatot illeti. Régebben, amíg kollégiumban laktam, rendszeres látogatója voltam a sarki kínainak, a tulaj mindig előre köszönt, eldurvult időszakomban csak annyit kérdezett, amikor meglátott: "ananászcirke szima risz?". Mostanában ritkábban megyek, és már mást is megkóstolok. Nekem a kolesz melletti kínai A Kínai,valahogy ott tudják csak az én ízlésemnek megfelelően elkészíteni az ételeket. Dehát, mint említettem már, a kínai messze, az éhség közel. Amit nagyon megszerettem mostanában, az a szezámmagos csirke, kicsit pepecs ugyan, de szerintem nagyon finom. Ha viszont gyors kaját szeretnél és csak egyedül vagy, akkor nem érdemes nekiállni, menj inkább el a kedvenc kínaidba. :)
Hozzávalók, 4 személyre:
2 csirkemellfilé
5 dkg szezámmag
olaj a sütéshez
Pác:
őrölt fehérbors
só
cukor
1 teáskanál alkohol (kövezzetek, én tequilát használtam, mert az volt itthon)
1 teáskanál olaj
Panír:
0,5 csésze liszt (1 csésze = 2,5 dl)
0,25 csésze keményítő
1 teáskanál sütőpor
1 tojás
2 evőkanál olaj
0,5 csésze víz
Máz:
1/8 csésze méz
0,25 csésze cukor
1/8 ketchup
1 teáskanál chillipor
A csirkét feldaraboljuk, vékony csíkokra. Összekeverjük a páchoz a hozzávalókat és belekeverjük a csirkét. Állni hagyjuk, minél többet, annál jobb, pár órát feltétlenül kell.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgx2hIh52GXwws5DeP37Yv8YrlY_S1xwnPuBCNSpUCGcp5HY09s_6UD6nrRZytNuXx6LsuWPhaTTPn9O4Jp_CcBmdmw9yGzw3Khr4D1T01JmxecK_LbDlXEzr4PPvGqmScH6Ochu4hIrDFm/s320/DSCN3045.JPG)
Elkészítjük a panírt, összekeverjük a hozzávalókat és állni hagyjuk 10-15 percet. Palacsintatészta sűrűségű tésztát kell kapnunk, ha ennél folyékonyabb, akkor tegyünk bele még egy kis lisztet.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZ3wYg5RHW5JToS-3aZMnsw3CKxA-9N_LM7YlPnhaCqRapiBjbrTr9BrDYRfUJllDEdTsc6yHrz6pOvBgwcMEm1XYDUHOXjUXgieLfT7ZGtdjePH86LGt1hq2gyAr7-vSWHEhXWqLqDyir/s320/DSCN3041.JPG)
Az olajat feltesszük melegedni, az a cél, hogy folyamatosan gyöngyözzön, de ne legyen túl forró, mert akkor megég a panír, a hús viszont nem sül át. A húst a tésztába forgatjuk, és az olajban aranybarnára sütjük. A kisült falatkákat lecsöpögtetjük.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7hz9Ecbrf_-BSD5fR_L_hyphenhyphencWIIRYd_5EgXJ_ok4NYsDlqc_thxrH3bULXJZOt8Dlesnf7NQXJBeIF1gKtySycVkyu9-cvrlS6URzN1N_hqnPWQrrGZ-roOHmFxrs2EotAml4E06Qouv47/s320/DSCN3048.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj62Pywz_1BNecy7rpNKBrWdFv1zHyNIG45Sjr6qvGRa8sn9eDV7_AtF1uSVTE_pEYYI9NLo-LWP29vXonZ5KWGPTwiQNefTvR710nmRXqJRnyHYczEIHuvTrniiisXdZOU1tvibTmU7gRw/s320/DSCN3054.JPG)
Hozzávalók, 4 személyre:
2 csirkemellfilé
5 dkg szezámmag
olaj a sütéshez
Pác:
őrölt fehérbors
só
cukor
1 teáskanál alkohol (kövezzetek, én tequilát használtam, mert az volt itthon)
1 teáskanál olaj
Panír:
0,5 csésze liszt (1 csésze = 2,5 dl)
0,25 csésze keményítő
1 teáskanál sütőpor
1 tojás
2 evőkanál olaj
0,5 csésze víz
Máz:
1/8 csésze méz
0,25 csésze cukor
1/8 ketchup
1 teáskanál chillipor
A csirkét feldaraboljuk, vékony csíkokra. Összekeverjük a páchoz a hozzávalókat és belekeverjük a csirkét. Állni hagyjuk, minél többet, annál jobb, pár órát feltétlenül kell.
Elkészítjük a panírt, összekeverjük a hozzávalókat és állni hagyjuk 10-15 percet. Palacsintatészta sűrűségű tésztát kell kapnunk, ha ennél folyékonyabb, akkor tegyünk bele még egy kis lisztet.
Az olajat feltesszük melegedni, az a cél, hogy folyamatosan gyöngyözzön, de ne legyen túl forró, mert akkor megég a panír, a hús viszont nem sül át. A húst a tésztába forgatjuk, és az olajban aranybarnára sütjük. A kisült falatkákat lecsöpögtetjük.
Íme a munkaterület közelről :)
A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük és addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Nem forraljuk fel, csak melegítjük! A kisült csíkokat megforgatjuk a mázban, majd megszórjuk szezámmaggal.
Megjegyzések