2009. február 4., szerda

Madártej



Az egyik legklasszikusabb magyar desszert, igazi otthon illata és íze van. Ha külföldieket látsz vendégül, alap. Ha le akarsz nyűgözni valakit, szintén. Édesítőszerrel készítve diétás, cukorbetegeknek is adható a vasárnapi ebéd mellé. Jól behűtve tessék tálalni!

Hozzávalók, 4 személyre:
1 liter tej
5 tojás
10 dkg cukor
1 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor, de a legjobb az igazi vanília

díszítésnek: pár szem mazsola

A tojást szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet cukorral és sóval félig felverjük. Ekkor hozzáadunk még két evőkanál cukrot, majd keményre verjük. A tejet felforraljuk, lassan gyöngyözve tartjuk, hogy ne forrjon. A fehérjéből galuskákat szaggatunk és óvatosan megfőzzük a tejben. A galuskákat jól lecsepegtetjük, és feltesszük egy üvegtálba. A tojássárgákat kikeverjük a maradék cukorral, a liszttel valamint a vaníliás cukorral, majd a tejhez keverjük és besűrítjük. Óvatosan a galuskák alá öntjük. Rászórjuk a mazsolát, majd jól behűtjük.

Kalóriatartalom adagonként 360 kcal. 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin