2009. február 6., péntek

Grillcsirke gyömbérrel és zöldfűszerekkel


Könnyű vasárnapi ebéd, bőre nélkül, salátával diétás fogás.

Hozzávalók, 4 személyre:
1 közepes tanyasi csirke
6 gerezd fokhagyma
1 ujjnyi gyömbér
3 kanál vaj
oregano
majoranna
kakukkfű
rozmaring
1 evőkanál olaj
0,5 kg burgonya
3 nagyobb sárgarépa

A fokhagymát és a gyömbért vágd apróra, keverd simára a vajjal és a zöldfűszerek kétharmadával. A kapott kencét tömködd egyenletesen a csirke bőre alá, a maradékkal masszírozd meg kívülről a csirke bőrét.
A krumplit és a répát pucold meg, vágd nagyobb darabokra, forgasd meg őket az olajban és hintsd rá a maradék zöldfűszert. Öntsd tepsibe, ültesd rá a csirkét, mellével lefelé. 15 percig süsd 240 fokon, amíg a bőre kicsit színt kap, utánna további 40 percig 180 fokon. Félidőnél fordítsd meg és locsold meg a kisült pecsenyelével.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin