2009. február 4., szerda

Fokhagymás-narancsos vasalt csirke

A vasalástól nem kell megijedni. Régebben, amikor még mindenkinek volt szénnel működő öntöttvas vasalója, akkor azt tették a húsra, hogy lenyomják. Ha nincs ilyened otthon, akkor keress egy akkora fazekat, amekkora a serpenyőd, töltsd meg vízzel és azt tedd nehezéknek a húsra.


Hozzávalók, 4 személyre:
2 egész, csontozott csirkemell
1 fej fokhagyma
3 evőkanál olaj
1 evőkanál oregano
1 evőkanál majoranna
2 narancs


A csirkemellet megmossuk, feldaraboljuk nagyobb darabokra. A fokhagymát rusztikusra vágjuk - ez azt jelenti, hogy valahol a finom és a durva között van az állaga -, a narancsnak kifacsarjuk a levét és kiszedjük a húsát. Fontos, hogy minden hártyát szedj le, mert attól keserű lesz. A serpenyőben megmelegítjük az olívaolajat, beledobjuk a zöldfűszereket és a fokhagymát, addig pirítjuk amíg nem illatozni nem kezd. Ekkor beledobjuk a csirkemelldarabokat, és mindkét felüket fehérre pirítjuk. A csirkemell darabokat a serpenyő közepére, rendezzük és lenyomjuk őket a vasalóval vagy a lábassal. Ha az alsó fele már aranybarnára sült, akkor megfordítjuk a csirkét, és lenyomjuk újra, amíg a másik fele meg nem sül. Elzárjuk a tűzhelyet, megsózzuk a húst , leöntjük a narancslével és hozzákeverjük a narancs húsát is.

Kalóriatartalom adagonként 178 kcal. 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin