2009. június 24., szerda

Kefíres lángos


Kicsit többféle alapanyag van benne, mint a szimpla, büfés lángosban, szerintem finomabb is. Én nem nyújtom papírvékonyra, szóval kívül ropogós, belül levegős, puha a tészta. Párom nagymamája adta a receptet, kivételesen semmit sem változtattam rajta :)
Ha bekevered a tésztát, akkor hagyd 1-2 órát pihenni, hogy megkeljen, hűtőben további egy hétig eltartható.
A tetejét én megsóztam, reszelt fokhagymát és tejfölt kentem rá, végül megszórtam sajttal, Párom ketchuppal ette, de láttam már büfékínálatban nutellás-gyümölcsös változatot is. Na, olyat nem ennék, nem vagyok elég bátor hozzá :D

Hozzávalók, kb 6 lángoshoz:
  • 0,5 kg liszt
  • 2 kis pohár kefír
  • 25 g élesztő
  • 1 tojás
  • olaj a sütéshez

A tésztát jól összegyúrjuk, kicsit pihentetjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, majd belülről kifelé haladva kinyújtjuk . Gyöngyöző olajban kisütjük, alaposan lecsöpögtetjük.

3 megjegyzés:

JD írta...

Imádom a lángost, ma éppen én is ezt készítettem, bár nem éppen hagyományosan :) Gondolom az élesztő mennyisége csak 2,5 dkg :))

mandy tarragon írta...

ott a pont, javítottam :)

szepyke írta...

Gyere hozzám játszani egy kicsit!
http://szepsegtar.blogspot.com/2009/06/ugyan-mar-hat-ez-lenyegtelen-rogton-hat.html

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin