2009. június 3., szerda

Fügedzsem

Palacsintához csináltam egy kisadagot, mivel a mélyhűtőben lapult pár szem füge. Szerintem nagyon finom lett, a citromtól kicsit savanykás. Mivel elég kevés cukor illetve méz van benne, nem áll el sokáig, de jól lezárt üvegekben tartva pár hétig biztosan jó. Ha nagyobb mennyiségű fügéhez jutsz, szerintem érdemes kipróbálni :)

Hozzávalók:
  • 6 szép füge
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 citrom héja
  • 1 citrom leve

A füge héját lehúzom, nagyobb darabokra vágom. Ráteszem a mézet és a cukrot, kicsit állni hagyom. A citrom héját és levét hozzáadom a fügéhez, jól összekeverem.

A fügés keverékhez adok még 1 dl vizet, lassú tűzön gyöngyözve forralom, amíg be nem sűrűsödik.


Palacsintához frissen, hidegen, melegen nagyon finom :) Ha el szeretnéd tenni, akkor még melegen tedd tiszta üvegekbe, állítsd őket fejre pár percig, majd párnák, paplanok között lassan hűtsd le.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin