Tojásos nokedli
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgyv3E-8o8VsZ5UTsVOsngJqeUPJ-RHDs01v8nsXrfrFpqUOVLba_-mYxXyG-oC77Ln9i2gKBE6j8C2LhYLd5IDbuq4w1CI8E3GZ36hCRJf9V_K9-LsPM9K4lY5ZoSy5Xwq-_1KQRIbCu0K/s320/img_7204.jpg)
Milánói - 550, Cordon Bleu 780, Toji noki - 350, Szederleves 250...MI???? TOJI NOKI??? Te jó ég!!! Komolyan, mi történik itt??? Ubi, sali, kolbi, már ezek is irritálnak, élőszóban is, nemhogy leírva. Egy étlapon. És most már a tojásos nokedlinek is van "trendi" neve? Ne vicceskedjünk már, de most komolyan... Már várom, hogy mikor lesz a milánói sertésbordám helyén a mili-serti-bordi kifejezés. Remélem, nem adtam ötleteket... :)
Szóval toji noki tojásos nokedli. Így, hagyományosan. Nem vagyok "trendi". Nem eszem meg a toji nokit. Tojásos nokedlit eszek. Ecetes fejes salátával. És büszke vagyok rá.
A tojásos nokedli egyébként ötperces ebéd: összekutyulod a tésztát, amíg felforr a víz, beleszaggatod, megkevered, leszűröd, felvered a tojást, összesütöd és már kész is.
Hozzávalók, 4 személyre:
A lisztből, két tojásból, csipet sóból és a vízből összekeverjük a tésztát. Nyúlósnak kell lennie, de nem szabad folynia. Sós forró vízbe szaggatjuk kanállal vagy nokedli szaggatóval. Ha feljöttek a nokedlik a víz tetejére, akkor készen vannak.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgiv6PpBu6rfF-xrqRyLc4htyV26cTf9rxbTP4i0UvTWbyTez4-qv4RNTx4oNa84xtqgn1Ine7-mABJTluUug9bAttCIrYKU5N-7OeS8juUpDyrpDpM_PmHm3QXqo2_dQ08F8uF4ecl4vZH/s320/img_7197.jpg)
A maradék tojást felverjük. A nokedlit egy nagyobb serpenyőbe öntjük, összekeverjük a tojással és átsütjük.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNRydjgDBHHV6rGOEdF9LdRukMPbnGzU-k_AGMpQ2VTO19q_8CLh5XV-9IQlOxTXrZ7DtzRT2xocM63fs8hC4xHpDZK8zAGVWZxIODByRfHaJkWmus7tjrgu_tLEC6jwhkjFGYCqf1T6Gc/s320/img_7199.jpg)
A tojásos nokedli egyébként ötperces ebéd: összekutyulod a tésztát, amíg felforr a víz, beleszaggatod, megkevered, leszűröd, felvered a tojást, összesütöd és már kész is.
Hozzávalók, 4 személyre:
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 csipet só
- kb 1 dl víz
- 4 tojás
A lisztből, két tojásból, csipet sóból és a vízből összekeverjük a tésztát. Nyúlósnak kell lennie, de nem szabad folynia. Sós forró vízbe szaggatjuk kanállal vagy nokedli szaggatóval. Ha feljöttek a nokedlik a víz tetejére, akkor készen vannak.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgiv6PpBu6rfF-xrqRyLc4htyV26cTf9rxbTP4i0UvTWbyTez4-qv4RNTx4oNa84xtqgn1Ine7-mABJTluUug9bAttCIrYKU5N-7OeS8juUpDyrpDpM_PmHm3QXqo2_dQ08F8uF4ecl4vZH/s320/img_7197.jpg)
A maradék tojást felverjük. A nokedlit egy nagyobb serpenyőbe öntjük, összekeverjük a tojással és átsütjük.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNRydjgDBHHV6rGOEdF9LdRukMPbnGzU-k_AGMpQ2VTO19q_8CLh5XV-9IQlOxTXrZ7DtzRT2xocM63fs8hC4xHpDZK8zAGVWZxIODByRfHaJkWmus7tjrgu_tLEC6jwhkjFGYCqf1T6Gc/s320/img_7199.jpg)
Megjegyzések