Tojásos nokedli


Milánói - 550, Cordon Bleu 780, Toji noki - 350, Szederleves 250...MI???? TOJI NOKI??? Te jó ég!!! Komolyan, mi történik itt??? Ubi, sali, kolbi, már ezek is irritálnak, élőszóban is, nemhogy leírva. Egy étlapon. És most már a tojásos nokedlinek is van "trendi" neve? Ne vicceskedjünk már, de most komolyan... Már várom, hogy mikor lesz a milánói sertésbordám helyén a mili-serti-bordi kifejezés. Remélem, nem adtam ötleteket... :)
Szóval toji noki tojásos nokedli. Így, hagyományosan. Nem vagyok "trendi". Nem eszem meg a toji nokit. Tojásos nokedlit eszek. Ecetes fejes salátával. És büszke vagyok rá.
A tojásos nokedli egyébként ötperces ebéd: összekutyulod a tésztát, amíg felforr a víz, beleszaggatod, megkevered, leszűröd, felvered a tojást, összesütöd és már kész is.

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • kb 1 dl víz
  • 4 tojás

A lisztből, két tojásból, csipet sóból és a vízből összekeverjük a tésztát. Nyúlósnak kell lennie, de nem szabad folynia. Sós forró vízbe szaggatjuk kanállal vagy nokedli szaggatóval. Ha feljöttek a nokedlik a víz tetejére, akkor készen vannak.


A maradék tojást felverjük. A nokedlit egy nagyobb serpenyőbe öntjük, összekeverjük a tojással és átsütjük.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések