2009. június 23., kedd

Tárkonyos csirkeragu


Nomen est omen, jöjjön valami tárkonyos. Ez a recept is szemtelenül egyszerű, idegőrlő munkanap után kifejezetten megnyugató, hogy csak fel kell darabolni a húst (apró kicsi cafatokra :) ), átsütni, aztán várni, hogy besűrűsödjön a szósz :) Rá a ragadós vagy pergős rizsre és kész is.


Hozzávalók, 4 személyre:

  • 2 egész filézett csirkemell
  • 2 evőkanál tárkony
  • bors
  • olaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál keményítő

A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, egy nagyobb serpenyőben vagy wokban felmelegítjük az olajat és a csirkedarabokat addig sütjük, amíg kapnak egy kis színt. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk a tárkonnyal. Felöntjük annyi vízzel, hogy elfedje, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg már majdnem elfőtte az összes levét. Ekkor hozzákeverjük a tejszínt és a keményítőt, összeforraljuk és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin