2009. június 1., hétfő

Palacsinta alaptészta


Nagyon sokféle recept kering az interneten, az igazi palacsintáról, én legtöbbször ezt a változatot használom. Mérni nem nagyon szoktam, az arányokra és a tészta állagára figyelek, sok minden múlik azon, hogy milyen a tojás, milyen a liszt, stb...

Hozzávalók, kb. 12 palacsintához:
  • 1 tanyasi tojás
  • 0,5 liter tej
  • 25-30 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor vagy 1 vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2-3 dl szóda vagy nagyon szénsavas ásványvíz
  • 3 evőkanál olaj

A tojás jól felverem, belekeverem a cukrot és a sót, majd belekeverem a tejet, és jól elkeverem. Erre habverőt szoktam használni, azzal sokkal könnyebb. A lisztet kanalanként keverem hozzá a lisztet, amíg sűrű masszát nem kapok. Legalább fél órát pihentetem. Ekkor hozzákeverem a sütőport és elkezdem szódával lazítani, amíg szép selymes tésztát nem kapok. Én belekeverem az olajat, így nem kell a serpenyőt olajozni. Merőkanálnyi adagokból sütök palacsintákat.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin