2009. június 12., péntek

Krumplifőzelék


A krumplifőzelékre is igaz a mondás, hogy ahány ház, annyi szokás. Fehéren, pirosan, édesen, savanyún, tejföllel, tejföl-nélkül, hagymával, hagyma-nélkül, habarással, rántással, kolbásszal, kolbász-nélkül, babérlevéllel, rozmaringgal... Ami biztos, az a krumpli :) Az otthoni verzió nálunk tejföl és paprika nélkül készül, de én jobban szeretem tejföllel és paprikával.

Hozzávalók:
  • 2 kg krumpli
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • bors
  • olaj
  • 2 evőkanál őrölt paprika
  • 3 babérlevél
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 kis pohár tejföl

A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a sót, borsot, babérlevelet és paprikát. A krumplit meghámozzuk, kis darabokra vágjuk. Felöntjük vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. A tejfölt elkeverjük a keményítővel és behabarjuk vele a krumplifőzeléket.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin