Kétszínű meggyes piskóta
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiuueHjwqCij9M5lX0fjyuxfL_jmFCdgkMdh8TILJmhFrsBOoolVzLY6Rxkbr9CP5QJPC4qV4LrdH_2jTD5dpgNdQdk_LuU4e9cWs_bdTPDD5HNDFhgQqT1xYzy2KUGhzAZWyGXjJRND754/s320/beforgatva_piskota.jpg)
Házasítottam a márványkalácsot a meggyes piskótával, szórtam rá egy kis mandulaforgácsot, és íme az eredmény. Igen, finom lett. Igen, tanulnom kellett volna. De... Eszembe jutott a Felforgatókönyv. Lehet, hogy én is nyitok egy cukrászdát egyetemistáknak :) A legtöbb sütim úgyis a 105-ben fogy.
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál kukoricaliszt (ez volt itthon, na)
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- kb fél kg magozott meggy
- 2 evőkanál mandulaforgács
- 1 kis vaj a formához
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral. A két masszát óvatosan összeforgatjuk. Belekeverjük a lisztet és a sütőport. A masszát megfelezzük, az egyik feléhez kakaóport keverünk. A formát kivajazzuk, majd a két masszát belecsorgatjuk, hogy kicsit elkeveredjenek.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgysG2DKenM8gtDKGfbvQ3oLrb9738q53p6JIq8OPAn3hVtwRFMiP3i5_cDLR_dNZUWzbNyW2hwGInFGyl9fAEmkMaN6Xt0EAW6uNPdVAHGbfgPUKxzOF7s_IUHC9v6Z6TF2qXp9TuxQUJE/s320/dscn3401.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlio8UokzNtBEuOi4zih4pYJOtBpgi1Yfrahte6SXDqGY2U0yrxhQLUgy0dfXWTSMYgBE5cejBYQYzKZXrutLma9ev0rAm-gJ8qpTXUu6RlU12K3mRNTw2OUUM4_xOAiPU0Kk7VEeN7F80/s320/dscn3404.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4_MI9ulQilPQpPr-anQyvvS4nBi-aU-XfmD5_DIPynbC8rygjAtnRk09LSoo0CdDFwFuervIBkP-lSFaiRnCFwpyI6yy6rkqKeIAriFVWTeclLcUHygehw8qqFaxpm1sB8EicSTRMioU2/s320/dscn3405.jpg)
Megjegyzések