2009. június 17., szerda

Kétszínű meggyes piskóta


Házasítottam a márványkalácsot a meggyes piskótával, szórtam rá egy kis mandulaforgácsot, és íme az eredmény. Igen, finom lett. Igen, tanulnom kellett volna. De... Eszembe jutott a Felforgatókönyv. Lehet, hogy én is nyitok egy cukrászdát egyetemistáknak :) A legtöbb sütim úgyis a 105-ben fogy.

Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál kukoricaliszt (ez volt itthon, na)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • kb fél kg magozott meggy
  • 2 evőkanál mandulaforgács
  • 1 kis vaj a formához

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral. A két masszát óvatosan összeforgatjuk. Belekeverjük a lisztet és a sütőport. A masszát megfelezzük, az egyik feléhez kakaóport keverünk. A formát kivajazzuk, majd a két masszát belecsorgatjuk, hogy kicsit elkeveredjenek.

A kinyomkodott meggyet a tetejére szórjuk.

Megszórjuk mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig sütjük. Egy nagy pohár tejet tessék mellé adni :)



Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin