2009. december 8., kedd

Krumplis tészta


Iskolában történt, hogy olvasgattam, hogy mi lesz azon a héten a menü a menzán, és szemet szúrt a "gránátos kocka" kifejezés. Tyűha, gondoltam, ez aztán már lehet valami. Én kis buta, mekkorát csalódtam, amikor a néni kimérte a tányéromra a krumplistésztát :D
Apukám hozott nekünk egy zsák krumplit, amikor legutóbb erre járt, úgyhogy ne lepődjetek meg, ha mostanában el fognak kezdeni szaporodni a krumplis receptek :) A krumplis tészta laktató, nincs vele sok munka, újramelegítve is finom, karácsonyi kapkodás közben életmentő. Pláne, hogy már csak alig több mint 2 hét van, és még csak az ajándékok fele van meg... Bele kell húznom :D

Hozzávalók, 2-3 személyre:
  • három marék tészta (nagymamám csinálta, a bolti nagykockából kell kb 30 dkg)
  • 5 közepes méretű krumpli
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír vagy olaj
  • bors

A tésztát enyhén sós vízben feltesszük főni. A krumplit meghámozzuk, kisebb szeletekre vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, darabosra törjük. A hagymát apróra vágjuk, zsíron megfonnyasztjuk, jöhet rá a paprika, só, bors és az összetört krumpli. A krumplis masszát és a leszűrt tésztát összeforgatjuk és már lehet is tálalni.

3 megjegyzés:

Belly írta...

Kovászos uborkával{no de anélkül is}a kedvencem.

Murphy írta...

Nálunk granadírmarsnak hívta a tanítónéni az iskolában. Én meg nem értettem mit kell úgy flancolni, az kérem krumplis tészta. Hmmm... lehet holnap csinálok én is. :)

mandy tarragon írta...

oh, igen, a kovászos uborka :)
Murphy: hajrá :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin